25 Apr: Skicka vidare - hur kan en rättvisekamp gå i arv?

I ett samtal med Gudrun Schyman och Niklas Berg vill Pernilla Glaser undersöka hur kunskap inom genusfältet kan gå i arv. Vad händer när perspektiven skaver och vägvalen ifrågasätts?


Varje ny generation formulerar sina utmaningar och sitt sätt att möta dem. Samtidigt finns en före, med sina erfarenheter och perspektiv. Hur kan en ny generation ärva de erövringar som gjorts och samtidigt förflytta arbetet framåt på sitt sätt? När kan eller måste den föregående släppa taget och lämna över tolkningsföreträdet och förståelse till någon annan? Det är några av frågorna som våra medverkande kommer utforska i vårens sista samtal med Samtalsinstitutet.


Tid: 18.00 - 19.30 torsdag 25 april 2019
Plats: Kvinnohistoriskt museum
I samarbete med Samtalsinstitutet, en del av Rise Interactive The Pink, Research Institutes of Sweden.
Fri entré


Gudrun Schyman arbetar med feministiskt förändringsarbete både professionellt och politiskt. Är ofta anlitad som föreläsare i jämställdhetsfrågor, på kommersiell basis, och har tillsammans med en kollega ledarskapsutbildning, www.maktakademi.se Länk till annan webbplats.. Gudrun Schyman är en av Feministiskt initiativs grundare och har varit i ledningen för partiet fram till februari 2019. Är kommunpolitiker i Simrishamn. Titulerar sig numera ”frilansfeminist”.


Niklas Berg är genusvetare, aktivist och engagerad i feministiska frågor sedan slutet av 90-talet. Dom senaste sex åren, fram till och med årsskiftet, har Niklas jobbat på Make Equal.


Samtalsinstitutet är ett initiativ av författaren Pernilla Glaser för att lyfta det reflekterande samtalets betydelse för samhällsutveckling och demokrati. Hösten 2018 var det premiär på Kvinnohistoriskt museum och det här är det sista av tre samtal om viktiga frågor i vår tid.