bild_ny

Foto: Fredrik Larsson

15 okt

DATUM OCH TID

Lördag 15 oktober 2022
11.00-15.00

PLATS

Kvinnohistoriskt museum

Fri entré

ÖPPNING av utställningen #metoo

Lördag 15 oktober, på 5-årsdagen av #metoo-uppropen, öppnar vi äntligen vår utställning om #metoo! Utställningen handlar om de som påverkade skolor, arbetsplatser, politiken och gick ut på gator och torg. Det här är en utställning om den rörelsen, men också om framtiden!

På plexiglas hängande från taket kan du ta del av videos och inlägg från sociala medier från #metoorörelsen med bl.a. Bianca Kronlöf, Emma Knyckare, Fatta!, Förtalskassan, Liselotte Wajstedt, RFSL, Niejda, Sáminuorra, Samordningen Metoouppropen och #metoosweden. Plexiglasen är transparanta och är en blinkning till rörelsens synliggörande av maktstrukturer.

I videor har vi även tankat av genusforskaren Hillevi Ganetz som analyserat rörelsen och Kantar/Sifo som genom trakasseribarometern följt upp #metoo på arbetsplatser.

I utställningen tar framtiden och samtalen plats. Här kan du läsa reflektioner och tankar om hur vi tar #metoo vidare av Irena Pozar, Ida Östensson, Johanna Lindqvist och Yolanda Aurora Bohm Ramirez. I utställningens laddstation finns pepp-filmer om hur du kan skapa förändring. Du kan fota dig och dela ditt budskap i utställningens Selfiecentral.

Återhämtar dig gör du med en feministisk meditation signerad danskompaniet Waileth & Bardon eller med en spellista av Heaven Small.

Välkommen till oss!

prata med oss