Till innehållet

Foto: Kristina Larsson

24 jan: Feministisk organisering i Umeå under 30 år

Hur har feministisk aktivism och organisering sett ut i Umeå, med fokus från 1989 och framåt? Vad är sig likt, vad har förändrats?

Britt-Inger Keisu, föreståndare för Umeå centrum för genusstudier kommer att samtala med fyra feminister från de senaste 30 årens aktivism i Umeå: Nea Mellberg, Erika Sörensson, Elin Johansson och Lotta Wiechel.


Tid: 18.00 - 19.10 torsdag 24 januari 2019

Plats: Kvinnohistoriskt museum

Fri entré


Samtalet är en del av Umeå kommuns uppmärksammande av 30 års jämställdhetsarbete 1989 - 2019. Det här är ett av tre planerade samtal, nästa handlar om Feminism i maktens rum och arrangeras 4 april kl. 18 på Kvinnohistoriskt museum.


Nea Mellberg, pensionerad lektor vid Umeå centrum för genusstudier (UCGS), aktiv inom kvinnojouren i Umeå under 80- och 90-talet och inom framväxten av genusforskningen vid Umeå universitet.

Erika Sörensson, forskningssamordnare vid Umeå universitet, under 90-talet aktiv i den feministiska gruppen ”Aktion 98” och medförfattare till ”Uppror pågår” och ”Ett hjärta i jeans”
Elin Johansson, barnboksförfattare, under början av 00-talet aktiv i det feministiska nätverket ”Aniara” och i arrangemanget av Umeås feministfestivaler
Lotta Wiechel, ordförande i Midgårdsskolans elevkår, medlem i Midgårdsskolans tjejgrupp, engagerad i den feministiska organisationen "Maktsalongen" och tjejnätverk inom SSU

Öppettider

Tillfälligt stängt


Öppettider helgdagar

Besök

Kvinnohistoriskt museum
Väven, Storgatan 46a,

901 78 Umeå

 Kvinnohistoriskt
museum
är en del av
Umeå kommun


Umeå kommuns logo