Till innehållet

KHM är Umeå kommuns funktionshinderråds goda exempel 2021

26 november 2021

Umeå funktionshinderråd delar ut utmärkelsen Goda exempel en gång om året till tre olika verksamhetsområden; ideell sektor i Umeå, Umeås näringsliv och kommunal verksamhet inklusive Umeå kommunbolag.

 

Med utmärkelsen Goda exempel vill funktionshinderrådet uppmuntra till ett Umeå där alla får ta del av och bidra till social, ekologisk, ekonomisk och kulturell hållbar tillväxt. Ett förändringsarbete som på något sätt förbättrar för personer oavsett funktionsförmåga. Vi är superstolta och glada över att ha blivit uppmärksammade för arbetet med vår referensgrupp i tillgänglighet i utställningar. Och tack referensgruppen för att vi har fått arbeta med er!

Glada medarbetare på KHM, Maria Hedberg och Eli Linden som håller i ett diplom i en ljus träram.

Glada medarbetare: Maria Hedberg och Eli Linden


Årets Goda exempel för kommunal verksamhet går till Kvinnohistoriskt museum med motiveringen:

”Med ett tydligt normkreativt, normkritiskt och normnyfiket arbetssätt tar museet sig an tillgänglighetsarbetet.

Eli Lindén, projektledare på Kvinnohistoriska museet är den som tagit initiativ till att starta referensgrupp med deltagare som har egna erfarenheter av vad tillgänglighet kan innebära.

Många anser att det är svårt att arbeta med tillgänglighet och visst är det många parametrar att ta hänsyn till. Men kvinnohistoriskt museum ser fördelarna och sprider sitt arbetssätt till andra museer. Tack vare tillgänglighetsarbetet kan fler besökare uppleva och ta del av utställningarnas innehåll.”

Öppettider

Måndag 11-17

Tisdag 11-17

Onsdag 11-17

Torsdag 11-19

Fredag 11-17

Lördag 11-15

Söndag stängt

Besök

Kvinnohistoriskt museum
Väven, Storgatan 46a,

901 78 Umeå

 Kvinnohistoriskt
museum
är en del av
Umeå kommun


Umeå kommuns logo