Foto på Maria Nohra

7 oktober: Min mammas dotter

Onsdag 7 oktober spelas föreställningen Min mammas dotter på Kvinnohistoriskt museum i ett samarbete med Umeå teaterförening.

Min mammas dotter handlar om en ung tjejs uppväxt i Sverige. Personliga händelser ur Marias liv kontras med riktiga knockouts! En komisk och känsloladdad monolog om att växa upp med en mamma som bryter mot det svenska samhällets oskrivna regler. Om kärleken till en mamma som slåss med en toffla, tvingar en att ta med sina kusiner på första dejten och som inte kan gå in i en affär utan att pruta.


Maria Nohra, detta 23-åriga stjärnskott som i höst turnerar runt med sin hyllade monolog, Min mammas dotter har tidigare jobbat som programledare på Sveriges Radio. Som 15-åring erhöll hon titeln svensk mästare i boxning i sin viktklass. Hon är utbildad på Stockholms Elementära Teaterskola och "Min mammas dotter" är hennes examensföreställning.
– Det är en väldigt personlig och privat berättelse, säger hon. Det handlar om kärleken till en mamma som bryter mot det svenska samhällets oskrivna regler. Som slåss med en toffla, tvingar en att ta med sina kusiner på första dejten och som inte kan gå in i en affär utan att pruta.
– Min mamma är den jag älskar mest men också den jag har mest konflikter med.Plats: Kvinnohistoriskt museum 

Tid: 7 oktober 2015 klockan 19.00 (Museet har öppet till 20.30 denna onsdag)

Arrangör: Kvinnohistoriskt museum, Umeå Teaterförening och Studieförbundet Vuxenskolan.
Biljetter:
Säljs via Umeå teaterförenings webb - länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Av och med:
Maria Nohra

Regi:
Farnaz Arbabi

Regiöga:
Roy Nehme

Musik:
Haramt Ahibbak – Warda
Noura Noura – Farid El Atrache
Anta Oumri – Oum Kalsoum
Bus – Grillat & Grändy
Single Ladies – Beyonce
Run the world – Beyonce
Chaka Dance – Beenie Man
Galen – Ison & Fille
A Prayer – Zozo