Skola

Kontakt

Klara Lundholm, pedagog
klara.lundholm@umea.se
090-16 34 97

Välkommen med din klass till Kvinnohistoriskt museum! Vi ger gratis visningar för högstadiet, gymnasium, komvux, SFI, högskola och universitet.

Till oss kan du komma med din klass, utan kostnad, för visning av våra utställningar. Ibland har vi skolanpassade visningar, ibland kortare introduktioner. Vi har även källövningar med Västerbottniskt kvinnohistoriskt tema som vi har tagit fram tillsammans med Folkrörelsearkivet i Västerbotten. Boka visningar och kika på våra källövningar under Besök & lektioner.

Tillgänglighet

Museets lokaler har hörslinga och är tillgängliga för rullstol. Visningar går även att få på lätt svenska om det finns önskemål. Har ni andra önskemål som syn- eller teckentolkad visning, kontakta gärna museet i god tid så försöker vi att ordna det inför besöket.

Nyheter

Här kan du läsa våra skolnyheter. Du kan även prenumerera på nyheterna, så får du de direkt i din mejl.

Nyhetsbrev

 
Här publicerar vi skolnyheter. Det kan vara nya lektioner eller ett nytt webbmaterial. Prenumerera gärna så hänger du med när vi uppdaterar vårt skolprogram.

Vi sparar endast information om din mejladress. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Hantera prenumeration

prata med oss


Ta del av och prata om nyheter, programverksamhet, samtal och visningar på FacebookInstagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterIoch och Twitterlänk till annan webbplats

Öppettider

Måndag 11-18

Tisdag 11-18

Onsdag 11-18
Torsdag
11-19.30
F
redag 11-18
Lördag 11-16
Söndag
stängt


Öppettider helgdagar

Besök

Kvinnohistoriskt museum
Väven, Storgatan 46a,

901 78 Umeå


Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterKvinnohistoriskt
museum
är en del av
Umeå kommun