Skratt & blodigt allvar, 2024.

Skola

KONTAKT

emelie.svanstrom@umea.se
070-366 01 19

Skola

Välkommen med din klass till Kvinnohistoriskt museum! Vi ger gratis visningar för högstadiet, gymnasium, komvux, SFI, högskola och universitet.

Till oss kan du komma med din klass, utan kostnad, för visning av våra utställningar. Ibland har vi skolanpassade visningar och ibland kortare introduktioner. Vi har även källövningar med Västerbottniskt kvinnohistoriskt tema som vi har tagit fram tillsammans med Folkrörelsearkivet i Västerbotten.

Tillgänglighet

Museets lokaler har hörslinga och är tillgängliga för rullstol. Visningar går även att få på lätt svenska om det finns önskemål. Har ni andra önskemål som syn- eller teckentolkad visning, kontakta gärna museet i god tid så försöker vi att ordna det inför besöket.

Nyhetsbrev

Här publicerar vi skolnyheter. Det kan vara nya lektioner eller ett nytt webbmaterial. Prenumerera gärna så hänger du med när vi uppdaterar vårt skolprogram.

Vi sparar endast information om din mejladress. Du kan avsluta prenumerationen när du vill via det här formuläret.

Hantera prenumeration
 • Skolvisning av utstÄllningen Skratt & blodigt allvar


  Feministiska tecknade serier är samhällskritiska, kaxiga, roliga och allvarliga. I utställningen får du se olika serier, teman, politisk satir och enrutingar från 1970-talet fram till idag.
  Läs mer
 • Specialerbjudande: normkritik genom rÖrelse


  Hur rör du dig? Normer skapas, bekräftas och kullkastas genom våra kroppsrörelser. I 24-26 oktober gästas vi av danskompaniet Waileth&Bardon och erbjuder då 4 unika workshops för gymnasieelever!
  Läs mer
 • Nya skolerbjudanden till utstÄllningen om #metoo


  Välkommen med din klass till Kvinnohistoriskt museum i höst! Vi erbjuder nu utöver våra vanliga visningar och lärarmaterial en museilektion om #metoo!
  Läs mer
 • Prata med tonÅringar om Porr


  Kvinnohistoriskt museum och RFSU Umeå bjuder in till en föreläsning om hur vuxna kan föra nyanserade samtal om porr med tonåringar eller andra unga i sin omgivning. Föreläsningen kommer att erbjuda konkreta tips och möjlighet till diskussion.
  Läs mer
 • #metoo – visning och lÄrarhandledning


  Utställningen #metoo är producerad av Kvinnohistoriskt museum i samarbete med många aktörer. Den är formgiven i samarbete med konstnären Linnéa Dimitriou. Du kan nu boka en visning av #metoo och använder dig innan, under och efter av vår lärarhandledning och elevmaterial.
  Läs mer
 • PedagogtrÄff hos Kvinnohistoriskt museum och UmeÅ konsthall i Väven


  Välkommen till vår gemensamma pedagogträff! Vi berättar om vårens skolprogram och du får möjlighet att besöka båda våra utställningar.
  Läs mer
 • Nytt skolmaterial om kvinnlig rÖstrÄtt


  Läs mer
 • Introuktion till schyssta killar


  Läs mer
 • Lektion till UtstÄllningen Schyssta killar


  Läs mer
 • HÖsten 2019 på Kvinnohistoriskt museum


  Läs mer
 • KÄllÖvningar med VÄsterbottnisk Kvinnohistoria


  Läs mer
 • Skolkickoff 8 juni 2018


  Läs mer