bild_ny

Bild 1: ©Monica L Edmondson/Bildupphovsrätt 2023, Bild 2: #metoo

28 feb

Datum: Tisdag den 28 februari
Tid: Klockan 16.30- ca.17.45
Lokal: Start på Kvinnohistoriskt museum (plan 4, Väven)
Anmälan: Senast den 21 februari via mejl till: klara.lundholm@umea.se


Vi bjuder på kaffe/te och en smörgås. Ange eventuella matallergier.

PedagogtrÄff hos Kvinnohistoriskt museum och UmeÅ konsthall i Väven

Välkommen till vår gemensamma pedagogträff! Vi berättar om vårens skolprogram och du får möjlighet att besöka båda våra utställningar.

Aktuella utställningar

Umeå konsthall visar 18/2-14/5 Malign av Monica L Edmondson från Tärnaby. Den samiska traditionen och kulturen är ett bärande spår i konstnären Edmondsons arbete. I utställningen gestaltar hon genom skulptur, foto, film och textil de egna erfarenheterna av att komma nära svår sjukdom.
Kvinnohistoriskt museum visar den egenproducerade utställningen #metoo och ger en teaser om utställningen Kockor -unga kvinnor i Norrlands skogar, som öppnar i mars.

Vårens skolprogram

Umeå konsthalls skolprogram passar alla åldrar och har löpande anmälan under hela terminen. Du hittar det på intranätet (under Service och stöd i arbetet/Kulturaktiviteter/Konstens skolprogram): Konstens skolprogram - Intranät Umeå kommun (umea.se) Länk till annan webbplats.
Kvinnohistoriskt museum erbjuder denna vår introduktionsvisningar av utställningarna, som passar för gymnasieskolan samt för introduktionsklasser och SFI (på enklare svenska). Bokningsförfrågningar av visningar gör du på museets hemsida: https://www.kvinnohistoriskt.se/4.1f81e37016262b6a749b6cf.html Länk till annan webbplats.
På samma sida hittar du också museets historiska källövningar, som vi har tagit fram tillsammans med Folkrörelsearkivet i Västerbotten.

Hoppas vi ses och tipsa gärna kollegor som kan vara intresserade!
Vänliga hälsningar,
Klara Lundholm, museipedagog Kvinnohistoriskt museum
Åsa Adolfsson, konstpedagog Umeå konsthall


Besöksadress:
Väven, Storgatan 46 A, Umeå
Samling på Kvinnohistoriskt museum på plan 4

Kontakt:
Klara Lundholm, Mobil: 070-330 12 64, Mejl: klara.lundholm@umea.se
Åsa Adolfsson, Mobil: 070-615 86 63, Mejl: asa.adolfsson@umea.se