Besök

Kvinnohistoriskt museum hittar du på plan 4 i kulturhuset Väven, du hittar oss vid Umeälvens strand. Kom på besök och ta med dig dina vänner, din förening, skolklass eller kanske dina arbetskamrater? 

OBS! Museet är tillfälligt stängt med anledning av nya restriktioner i Västerbotten för att minska spridningen av covid-19. För närvarande gäller att museet är stängt för publik fram till 2 maj 2021. Vi uppdaterar på webben och i våra sociala medier kring när vi kan öppna igen.

VISNINGAR

OBS! Tills vidare tar vi inte emot gruppbokningar eller har gruppvisningar av våra utställningar med anledning av Covid-19.

Visningar med fri entré på fasta tider erbjuds till våra utställningar. Se mer information under respektive utställning!

Vi erbjuder också gratis visningar till grupper större än 8 personer och till skolklasser. Du bokar en tid i förväg via webben.

Boka gruppvisning

Boka skolvisning

hitta till väven

Busshållplatser finns vid Renmarkstorget (avstånd ca 350 m) och Vasaplan (avstånd ca 450 m).

Parkeringsplatser för personer med nedsatt rörlighet finns reserverade och skyltade inom 25 meter från entré Storgatan (kantparkering), vid Swedbank (avstånd ca 30 m), på Västra Rådhusgatan (inne på gården) och på Västra Strandgatan. Av- och påstigningsplatser finns vid entré Storgatan, Västra Rådhusgatan och Strandgatan.

Cykelparkeringar finns bland annat på Rådhustorget, Renmarkstorget samt mellan Väven och Nya Rådhusparken.

Karta

Hitta till Väven och Kvinnohistoriskt museum med hjälp av kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som öppnas i nytt fönster.

Entréer och tillgänglighet

Entré Storgatan 46 A: Svag lutning mot dörr, ledstänger finns. Sensorstyrda dörrar. Golv med svag lutning leder till höger mot bemannad informationsdisk och till vänster mot livligt inomhustorg. Rakt fram finns trapphus med hissar och rulltrappa samt informationstavla.

Entré Västra Rådhusgatan: Plan innergård. Karuselldörr med intilliggande slagdörr, har pollare med öppningsdon. Entrén leder in till en av bibliotekets informationspunkter. För personer som önskar lugn entré med mindre intryck och folk så är denna entré bra. Rakt fram ligger trapphus med hiss.

Entré Strandgatan: Plan trottoar till entrén, karuselldörr med intilliggande slagdörr som har dörröppnare. Rakt fram finns trappor och till vänster en ramp ner till kaféet som är bemannat. Bakom kaféet finns trapphus med hiss.

Entré Strandleden: Närmast fasaden finns plan gångväg. Från Strandleden finns trappor och ramp till entrén som har karuselldörr med intilliggande slagdörr. Pollare med dörröppnare. Entrén leder till kaféet.

Entré Thulegatan: Trappor till entrén, ramp saknas.

fri entré


Karta över plan 4, Väven

Klicka för större karta


prata med oss


Ta del av och prata om nyheter, programverksamhet, samtal och visningar på FacebookInstagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterIoch och Twitterlänk till annan webbplats

Öppettider

Måndag 11-17

Tisdag 11-17

Onsdag 11-17
Torsdag
11-17
F
redag 11-17
Lördag 11-16
Söndag
stängt


Öppettider helgdagar

Besök

Kvinnohistoriskt museum
Väven, Storgatan 46a,

901 78 Umeå


Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterKvinnohistoriskt
museum
är en del av
Umeå kommun