Till innehållet

Skolvisningar


Vi har gratis skolvisningar för studenter på högstadie, gymnasium, komvux, SFI, högskola och universitet.

Länk till bokningsformulär

Visningar

På kvinnohistoriskt museum kan du gå på visningar av våra utställningar på våra fasta visningstider eller boka en tid i formuläret här på sidan.

Visning av Korsettkriget på lördagar kl. 13
På lördagar kl. 13 (från 30 april 2022) kan du gå en guidad visning av Korsettkriget. Du får följa med på en historisk resa med korsetten och kroppsformandet i fokus. Hur såg kvinnors klädsel ut kring sekelskiftet 1900? Vilka ville förändra modet och vilka ville bevara?
Du får själv möjlighet att prova en korsett och lämna egna reflektioner kring korsetten, nu och då.

Visningen tar ca 25 minuter.


Vill du komma tillsammans med en grupp och besöka museet?
Gruppen kan vara en förening eller organisation, arbetsplats eller partigrupp. Vi erbjuder gratis visningar inom museets öppettider för grupper med minst 8 personer.
Boka en tid i formuläret minst en vecka före önskat visningsdatum.

Boka gruppvisning

Just nu visar vi utställningar med många föremål, så vi tar helst emot grupper om max. 10 personer. Om ni har andra behov så hör vi av er och försöker lösa det.
Så behandlar vi dina personuppgifter

Det är kulturnämnden i Umeå kommun som är personuppgiftsansvarig för behandlingen. Syftet med behandlingen är att kunna administrera din anmälan och kontakta dig om något skulle förändras. Den lagliga grunden för vår behandling av dina personuppgifter är ditt samtycke. Dina uppgifter kommer att sparas fram tills att visningen är genomförd, och därefter tar vi bort dem. Informationen hanteras enbart av medarbetare på Kvinnohistoriskt museum. Kontakta oss på kvinnohistorisktmuseum@umea.se om du har frågor kring hur vi hanterar dina uppgifter.

prata med oss

Öppettider

Måndag 11-17

Tisdag 11-17

Onsdag 11-17

Torsdag 11-17

Fredag 11-17

Lördag 11-16

Söndag stängt

Besök

Kvinnohistoriskt museum
Väven, Storgatan 46a,

901 78 Umeå

 Kvinnohistoriskt
museum
är en del av
Umeå kommun


Umeå kommuns logo