3 sept: Att genomskåda patriarkala strukturer

- en föreläsning med scenkonstkollektivet PotatoPotato.

Torsdag 3 september välkomnar vi PotatoPotato till Kvinnohistoriskt museum för att inleda programhösten 2015.

Linda Forsell från PotatoPotato presenterar under kvällen en inspirerande föreläsning om att identifiera och hantera patriarkala strukturer. Utifrån ett grundligt researcharbete och sceniskt experimenterande med genus, kommer vi att få ta del av deras normkritiska arbete med succéföreställningen Historia A.


Föreläsningen bjuder på levande och konkreta exempel för att undvika reproducerande av traditionella mönster och hur vi kan skapa alternativa arbetssätt och berättelser. Den första versionen av föreställningen Historia A producerades hösten 2011 och bygger på en SOU-rapport (SOU 2010:10) skriven av Ann-Sofie Ohlander. Rapporten som handlar om hur kvinnor censureras i läromedel i historia.


Tid: 3 september 2015 klockan 18.00 - 19.00
Plats: Kvinnohistoriskt museum
Fri entré.

Länk till Facebookevenemanget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Välkommen till oss!


PotatoPotato är ett scenkonstkollektiv med egen teater i Malmö men publik i hela Sverige. PotatoPotato skapar scenkonst, håller workshops och föreläser om politisk konst, dragtekniker, samtid och utopier. PotatoPotato vill främja samarbete framför konkurrens, öppna scener framför höga trösklar och arbetar ihärdigt för att göra scenkonsten mer tillgänglig och angelägen. 
PotatoPotato har sedan 2008 gjort över 30 uruppsättningar, spelat nära tusen föreställningar och nått en publik på över 50 000 personer.