bild_ny

8 mar

DATUM OCH TID

Onsdag 8 mars 2023
12.00-14.30

PLATS

Kvinnohistoriskt museum

Ta gärna med

- Bärbar dator

- Idéer kring vem du vill skriva om

- Bilder som kan användas för att illustrera Wikipediaartiklar


Arrangörer

Wikimedia Sverige och Kvinnohistoriskt museum

Fri entre!
Vi bjuder på fika!

Skrivarstuga fÖR fler vÄsterbottniska kvinnor pÅ Wikipedia!

WikiGap är ett initiativ för att öka antalet kvinnliga biografier på Wikipedia.

Fokus ligger både på att ge deltagare möjlighet att producera nya Wikipedia-artiklar och att utöka redan existerande – samt att i vissa fall även översätta artiklar.

I år har wiki-gap i Umeå ett särskilt fokus på kvinnor från Västerbotten! Du får såklart även komma och skriva om andra kvinnor om du vill det. På plats kommer det att finnas källmaterial som du kan använda!

Syftet med #WikiGap är att skapa utrymme för deltagare att redigera artiklar. Allt som skrivs under WikiGap genomgår samma kvalitetskontroll som övrigt innehåll på Wikipedia, vilket bland annat innebär att man inte får skriva artiklar om sig själv eller sin organisation (intressekonflikt) samt måste kunna hänvisa till trovärdiga källor.

Läs gärna i eventet på wikipedia innan för tips om hur du kan förbereda dig: Wikipedia:WikiGap/Umeå 2023 – Wikipedia Länk till annan webbplats.

Bakgrund: På Wikipedia finns i dag omkring fyra gånger så många artiklar om män som om kvinnor och runt 90 procent av alla som skriver på Wikipedia är män.

Skrivarstuga Art & feminism, Stockholm. Foto: Jens Mohr. CC BY-SA 4.0.