Maktsalongens logo i rosa

8 sep: Maktsalongen

Med titeln "En crashcourse i jämställdhet" välkomnar vi Matilda Hellström från Maktsalongen, som ger oss en snabbkurs i jämställdhet.

Matilda reder ut olika begrepp och går igenom fakta, statistik och hur det ser ut med jämställdheten idag. Sist men inte minst går Matilda igenom vad en kan göra för att jobba med jämställdhet på skolor, på arbetsplatsen eller privat.


"Maktsalongens mål är att skapa ett jämställt ungt civilsamhälle och i längden ett mer rättvist samhälle. Jämställdhet är ofta en fråga om kultur, normer, vanor, mönster och attityder och för att komma åt dem är det viktigt att börja tidigt. Genom att arbeta med jämställdhet i det unga civilsamhället kan vi tidigt utmana bilden av vem som ska vara ledare, hur makt ser ut och utövas och på så sätt göra hela samhället med jämställt." /www.maktsalongen.se


Tid: Torsdag 8 september 2016, 18.00 - 19.00

Plats: Kvinnohistoriskt museum

Fri entré


Matilda Hellström är FN-representant för Sveriges ungdomsorganisationer - LSU och ledamot i Svenska Unescorådet. 2015 och 2016 listades hon av TCO som en av framtidens 99 mäktigaste personer. Matilda brukar även köra traktor och mjölka kor på familjens lantbruk utanför Skellefteå.