Till innehållet

19 jan: Föreläsning om Musikbranschen

Makten Över Musiken i Umeå, i samarbete med Kvinnohistoriskt museum, presenterar ett seminarium med musikbranschekonomen Lisa Lundgren.

Seminariet är en crash course i music business. Vi tittar på vilka aktörer som finns (t ex skivbolag, bokningsbolag, managers), hur de tjänar pengar och hur vanliga dealar med artister ser ut.


Detta är ett perfekt tillfälle för dig som funderar på att starta bolag själv, vill utveckla ditt företag eller är nyfiken på hur branschen fungerar! Målet är att folk ska känna sig peppade på att starta eget, att våga!


Lisa Lundgren är musikbranschsekonom och har bland annat varit ekonomichef på förlaget Sony/ATV Music Publishing i Stockholm och bokningsbolaget The Agency Group i Malmö. Sedan 2011 är hon fristående konsult som jobbar med redovisning, royalty och avtal i branschen. Hon är även initiativtagare till Makten Över Musiken som hon startade tillsammans med arrangörsföreningen Fritz's Corner 2012.


Tid: 18.00 - 19.30 torsdag 19 januari 2017

Plats: Kvinnohistoriskt museum

Fri entre
I samarbete med Makten över musiken - Umeå

Presenteras med stöd från Postkodlotteriets Kulturstiftelse


Makten Över Musiken är ett projekt för jämställdhet i musikbranschen som innefattar mentorskapsprogram i flera städer i Sverige, seminarier och kurser omkring jämställdhet, mångfald och kreativa näringar. Mer info på www.maktenovermusiken.com Länk till annan webbplats.

Öppettider

Måndag 11-17

Tisdag 11-17

Onsdag 11-17

Torsdag 11-19

Fredag 11-17

Lördag 11-16

Söndag stängt

Besök

Kvinnohistoriskt museum
Väven, Storgatan 46a,

901 78 Umeå

 Kvinnohistoriskt
museum
är en del av
Umeå kommun


Umeå kommuns logo