6 mar: Vi tar pulsen på Amanda Lind

Hur kan ett museum vara en visionär samtidsaktör? I ett samtal med vår nya kulturminister vill vi prata om kvinnohistoriens roll för museernas framtid. 

I en värld som ofta kodas utifrån en vit, manlig, heterosexuell norm, vad behöver museer säkerställa för att vara inte bara trygga och inkluderande för alla, utan även kunna väcka inspiration till samhällsengagemang och skapande?


Vilka perspektiv har fått styra urvalsprocesserna för historieberättande hittills? När fler förstår konsekvenserna av att bara vissa människors berättelser lyfts fram, och hur viktigt det är att bryta den ovanan, kan museer bli relevanta för fler människor.


Genom att skapa förståelse inte bara för vår samtid och dess tendenser, utan även framtiden och museers roll i att skapa den, kan vi gå från att vara deltagare till aktörer som är med och driver utvecklingen. Vår tro är att museerna har potentialen att överbrygga gliporna mellan dåtid, nutid och en hållbar framtid. Om dessa frågor kretsar vårt samtal mellan Amanda Lind och chefen för Kvinnohistoriskt museum, Maria Perstedt.


Tid: 14.30-15.00 onsdag 6 mars 2019

Plats: Kvinnohistoriskt museum

Kvinnohistoriskt museum bjuder på kaffe och kaka

Fri entré