bild_ny

Copyright/Fotograf: Peter Knutson

5 okt

INFO

Torsdag 5 oktober 2023
kl. 18.00-19.00

Plats

*rummet, Kvinnohistoriskt museum

Fri entré!

I samarbete med Umeå Stadsbibliotek.

Simona Ahrnstedt

Vi välkomnar äntligen romancedrottningen Simona Ahrnstedt.

Simonas romaner är intelligent underhållning med passion, spänning och humor. I gripande berättelser väver hon in sitt stora samhällsengagemang och behandlar ämnen som jämställdhet, rasism, hbtq-frågor och klass.

Simona Ahrnstedt är nu tillbaka med en svindlande kärlekshistoria i en dramatisk brytningstid med boken Ett otänkbart öde. Året är 1884, moderna uppfinningar ser dagens ljus, en ny elit kliver fram och kvinnokampen är i sin linda.

Romance är böcker som handlar om relationer i allmänhet och kärleksrelationer i synnerhet. Alla typer av kärlek och sex ryms mellan bokpärmarna. Som läsare vet du att det kommer sluta väl. Som feelgood. Som komedi. Som rom com. Du stänger pärmarna och mår bra. Slutet är emotionellt tillfredsställande. I romance är kvinnor aktiva och intressanta subjekt. De får jobba, ligga, komma – och överleva. Att ge även icke-normativa personer; kvinnor, bögar, transpersoner, personer av olika etnicitet osv, ett lycklig slut, är en politisk gärning.

Simona samtalar om boken och romance med Eva Gustafsson från Umeå Stadsbibliotek.

Simonas böcker har nominerats till flera priser både i Sverige och utomlands. Hennes romaner utkommer idag i 23 länder och har i Sverige sålt i över 1,2 miljoner exemplar.