16 Apr: Spel, Spel, Spel!

En hel dag och mer därtill enbart med spel i fokus både i Väven och Hamnmagasinet. Kvinnohistoriskt museum huserar under dagen 4 olika föreläsningar på temat spel. Kom kom!

Spela ”lådspel” med barn
Hur gör man? Ska man låta dem vinna? Hur håller man uppe intresset? Vilka spel är lika roliga för vuxna som för barn och ungdomar? Erik Säfvenberg är pappa och redaktör på tidningen Allt om brädspel som börjat förstå hur man får barn och ungdomar att släppa mobilerna en stund.
Tid: 16 april 2016 klockan 11.00
Plats: Kvinnohistoriskt museum
Medverkande: Erik Säfvenberg


Väven i minecraft
Christoffer Billman berättar om hur han började spela minecraft och hela processen med att bygga egna minecraft-miljöer, bland annat Väven.
Tid: 16 april 2016 klockan 12.00
Plats: Kvinnohistoriskt museum


Järnvägssjuka och juvenism – om teknikrädsla och barnsyn genom tiderna
Svarta rubriker kring unga och samtida medier är vardagsmat; vi ser känslomässiga reaktioner i media så snart en ny app blir populär eller när ett nytt spel släpps. I Elza Dunkels forskning om unga och nätet har hon försökt förstå vad dessa reaktioner beror på och hittade tänkbara förklaringar på två håll. Dels i teknikhistorien, dels i synen på barn. I denna föreläsning tar Elza upp båda dessa förklaringsmodeller på ett lättillgängligt sätt. Inga förkunskaper behövs. Du får läxa med dig hem efteråt.
Tid: 16 april 2016 klockan 13.00
Plats: Kvinnohistoriskt museum


Unravel, en berättelse utan ord i ett virtuellt Västerbotten
En föreläsning om spelet Unravel med Martin Sahlin från Coldwood – om interaktiv berättarteknik, skaparglädje, spelmediets styrka och konsten att låta andra saker än orden tala. Och en hel del om Norrland.
Tid: 16 april 2016 klockan 14.00
Plats: Kvinnohistoriskt museum


För hela programmet på Väven och Hamnmagasinet: http://alltomvasterbotten.se/evenemang/vaven-far-spel-2016-04-16/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.