26 sep: Pridesalong

Vi bjuder in till salongshäng under Pride-veckan tillsammans med Umeå Stadsbibliotek. Det blir gobitar ur visföreställningen Kom ut ikväll - En liten lesbisk show av Cajsa Färlin och läsningar av lokala-ish poeter och skribenter. En härlig, festlig uppvärmning inför Pride-helgen!


Andra Anna vann mycket välförtjänt SM i poetry slam 2019, med en röst som är helt unik för den svenska spoken word-scenen. Med hjälp av skarp samhällssatir och personliga erfarenheter gör hon den annars så jobbiga genren politisk poesi uthärdlig och framför allt rolig. Dikterna levereras från scen med stor värme och humor – Annas scennärvaro är helt klart något utöver det vanliga.


Cajsa Färlin är visartist och låtskrivare, en hälsingestinta som översätter heterohits till lesbiska, skriver skrönor om vilsenheten på glesbygden och om att komma ut på sitt släktkalas. I sommar har hon varit ute på pridefestivaler runt om i landet med sin rosa dramaten-väska och gitarr och spelat sin visföreställning ”Kom ut ikväll - En liten lesbisk show” som vi kommer få höra utdrag från denna kväll.


Rönn Zakrisson är en ständig röst inom det queera samiska samhället och med bas i Kiruna skapar den poesi som tar upp stadsflytten, gruvan, samisk identitet och queerhet. Rönn pendlar snabbt mellan allt från hat mot kolonialmakten till hett sex. En poet som alltid reppar glesbygden och norra Sverige.


Sara Wikman är författare och skrivpedagog boendes utanför Bygdeå. Hennes böcker handlar oftast om lesbiska romanser i glesbygd och ni kommer under kvällen få lyssna till en novell som utspelar sig i Björnlandet.


Ni hör ju, det kommer blir finfint, välkomna på salongshäng!


Tid: 18.00-19.30 torsdag 26 september 2019
Plats: Kvinnohistoriskt museum
Fri entré
I samarbete med Umeå Stadsbibliotek