25 maj: Vernissage för Kod

Välkommen till invigningen av utställningen Kod med konstverk av Kristina Müntzing. Müntzing har hämtat inspiration till sina verk från berättelser om kvinnor inom textilindustrin och hemliga språk.   

KOD

Konstverk av Kristina Müntzing, visas 25 maj - 13 oktober 2019.


VERNISSAGE

Välkommen på vernissage lördag 25 maj 2019 klockan 13.
Maria Perstedt, museichef, hälsar välkommen. Konstnären Kristina Müntzing ger en exklusiv visning av utställningen och berättar om Mee-Maw, det hemliga språk som kvinnor använde inom textilindustrin i Lancashire.
Vi bjuder på fika och mysigt häng efteråt!


OM UTSTÄLLNINGEN

I utställningen Kod använder konstnären Kristina Müntzing bilder ur textilindustrins historia som hon strimlar sönder och väver samman till nya mönster. Konstverkens titlar är hämtade från The language of cotton, ett språk som användes i bomullsindustrin. Det berättar om miljön och sjukdomar relaterade till arbetet. Konstverket Brown lungs titel är t.ex. hämtad från namnet på en lungsjukdom som uppkom när arbetarna utsattes för höga halter av bomullsdamm i de dåligt ventilerade fabrikerna. Utställningen ingår i ett längre konstnärligt forskningsprojekt där Müntzing undersöker kommunikation och hemliga språk genom referenser till textilindustrins historia och framväxten av socialistiska rörelser.