Till innehållet

Forough Farrokhzad 1935-1967 Foto: Wikimedia

17 apr: Poesisöndag Forough Farrokhzad

"Jag är rädd för den tid som gått miste om sitt hjärta"


Välkommen på poesisöndag på Kvinnohistoriskt Museum i samarbete med Umeå Stadsbibliotek. Aida Mahrani och Cecilia Flodström läser dikter av Forough Farrokhzad på svenska och persiska. 


Tid: Söndag 17 april 2016 kl. 14.00
Plats: Kvinnohistoriskt museum

I samarbete med Umeå Stadsbibliotek.Om Forough Farrokhzad, källa: Wikipedia

Forogh Farrokhzad (persiskalänk till annan webbplats: فروغ فرخزاد), född 5 januarilänk till annan webbplats 1935länk till annan webbplats i Iranlänk till annan webbplats, död 13 februarilänk till annan webbplats 1967länk till annan webbplats, var en iransk poetlänk till annan webbplats och filmregissörlänk till annan webbplats.

Farrokhzad är känd för sin kamp för den iranska kvinnans frigörelse. Hennes dikter kretsar även kring erotiska teman och rymmer starka element av naturmystik. Farrokhzad anses, vid sidan av bland andra Parvin E'tesamilänk till annan webbplats och Simin Behbahanilänk till annan webbplats, vara en av de främsta företrädarna för den nyare persiskspråkiga poesin. Filmmakaren och författaren Ebrahim Golestan lär ha betytt mycket för att uppmuntra och möjliggöra hennes kreativa arbete.Öppettider

Måndag 11-17
Tisdag 11-17

Onsdag 11-17

Torsdag 11-17

Fredag 11-17
Lördag stängt
Söndag stängt


Öppettider helgdagar

Besök

Kvinnohistoriskt museum
Väven, Storgatan 46a,

901 78 Umeå

 Kvinnohistoriskt
museum
är en del av
Umeå kommun


Umeå kommuns logo