Forough Farrokhzad 1935-1967 Foto: Wikimedia

17 apr: Poesisöndag Forough Farrokhzad

"Jag är rädd för den tid som gått miste om sitt hjärta"


Välkommen på poesisöndag på Kvinnohistoriskt Museum i samarbete med Umeå Stadsbibliotek. Aida Mahrani och Cecilia Flodström läser dikter av Forough Farrokhzad på svenska och persiska. 


Tid: Söndag 17 april 2016 kl. 14.00
Plats: Kvinnohistoriskt museum

I samarbete med Umeå Stadsbibliotek.Om Forough Farrokhzad, källa: Wikipedia

Forogh Farrokhzad (persiska Länk till annan webbplats.: فروغ فرخزاد), född 5 januari Länk till annan webbplats. 1935 Länk till annan webbplats. i Iran Länk till annan webbplats., död 13 februari Länk till annan webbplats. 1967 Länk till annan webbplats., var en iransk poet Länk till annan webbplats. och filmregissör Länk till annan webbplats..

Farrokhzad är känd för sin kamp för den iranska kvinnans frigörelse. Hennes dikter kretsar även kring erotiska teman och rymmer starka element av naturmystik. Farrokhzad anses, vid sidan av bland andra Parvin E'tesami Länk till annan webbplats. och Simin Behbahani Länk till annan webbplats., vara en av de främsta företrädarna för den nyare persiskspråkiga poesin. Filmmakaren och författaren Ebrahim Golestan lär ha betytt mycket för att uppmuntra och möjliggöra hennes kreativa arbete.