Vernissage och 8-marshäng!

Välkommen att fira 8 mars 2020 med oss! Träffa, lyssna till och workshoppa med Sara Teleman, illustratör och författare bakom vår nya utställning Rösträtt för kvinnor!

Kl. 13 invigs utställningen och Sara Teleman berättar om sitt arbete med utställningen och den kreativa processen att illustrera alla personer och händelser.

Efter det har vi en öppen workshop med Sara Teleman där du kan inspireras av utställningens form och tema för att göra din röst hörd under Internationella kvinnodagen. Samtidigt som det finns tid för att prata, skapa och hänga håller Loud grrrls en dj-workshop där rummet får ett soundtrack av historiska ljud mixat med musik på temat kvinnlig rösträtt. Loud grrrls arbetar för att öka jämställdheten inom musiken och de öppnar upp och bjuder in dig att vara med och påverka ljudet i rummet.

Vi bjuder på något varmt att dricka och fika och vi har öppet till kl. 16!
Varmt välkomna att fira med oss!


OM RÖSTRÄTT FÖR KVINNOR
2021 är det hundra år sedan kvinnor för första gången fick rösta till Sveriges riksdag. I utställningen Rösträtt för kvinnor berättas kvinnors rösträttshistoria med humor och allvar genom Sara Telemans texter och bilder.

Sara Teleman är illustratör, journalist, författare, redaktör, lärare och föreläsare och verksam som professor i illustration vid Konstfack i Stockholm. Hon har medverkat med illustration och text i ett tiotal böcker, där Rösträtt för kvinnor (LL-förlaget 2016) är en av de senaste. Utställningen är producerad av Arbetets museum i ett samarbete med Sara Teleman. Utställningens form på Kvinnohistoriskt museum är skapad i samarbete med Sara Teleman.

Länk till utställningssidan för Rösträtt för kvinnor

Loud grrrl är en del av studieförbundet ABF:s musikverksamhet och arbetar aktivt för att öka jämställdheten inom musiken. Läs gärna mer om projektet och metoden på www.facebook.com/loudgrrlumea