bild_ny

Min Jeong och Finn från konstnärskollektivet "Globala tanter".

3 dec

Datum och tid

Inställt pga. sjukdom

PLATS

Matverkstan, plan 4 Väven. Vi träffas vid receptionen på Kvinnohistoriskt.


Laga mat som Haenyeo

- en matlagningsworkshop med globala tanter

Välkommen att uppleva en liten bit av ett levande kulturarv, där mat, minnen, berättelser, smaker och traditioner väcker samtal om våra nära och kära, även de som inte längre finns i livet.

Program

11.30 Introduktion till utställningen Haenyeo och kort om dagens program.

11.40 Introduktion till dagens workshop av Min Jeong Ko.

12.00. Min Jeong Ko och Finn Chung från konstkollektivet Globala tanter gestaltar Jesa, en minnesrit som många familjer fortfarande praktiserar på ön Jeju och i Sydkorea. Deltagarna får under workshopen möjlighet att tillaga och äta mat som tillagas under riten.

13.30 Vi rundar av programpunkten.

Vilka är Globala tanter?

Min Jeong och Finn är uppvuxna i Asien och kom till Sverige vid vuxen ålder. De senaste åren har de upptäckt konst och pedagogik som livets oumbärliga bröd och bildade konstnärskollektivet ”Globala tanter” som är baserade i Göteborg.
Globala Tanter har sedan några år skapat och medverkat i arrangemang för att öka den interkulturella dialogen i Sverige bl.a. genom en filmfestival med asiatiska filmer där de belyst frågor om representation, migration/globalisering, könsroller, kulturella skillnader och egenmakt.

Finn Chung är illustratör med hjärtat i serieteckning och har en genus- och kulturvetenskaplig akademisk bakgrund.
Min Jeong Ko är bildpedagog och mediaproducent och brinner för att levandegöra museiföremål och kulturarv. Min Jeong är initiativtagare till utställningen Haenyeo.