bild_ny

Urklipp från filmaffischen till Breathing underwater

2 dec

Datum och tid

Torsdag 2 december 2021
11.30-13.00

PLATS

*rummet, Kvinnohistoriskt museum

ANnat

Ingen föranmälan.
Vi bjuder på vegansk lunchmacka och kaffe så långt det räcker!

Filmvisning & fÖrdjupning

- av haenyeo med min jeong ko

Den här lunchen välkomnar vi Min Jeong Ko till museet! Min Jeong berättar om bakgrunden till utställningen Haenyeo - havets kvinnor och berättar mer om utställningen. Tillsammans ser vi sen filmen Breathing underwater som delvis finns i utställningen.

Program

11.30 Välkomna!

11.35 Min Jeong Ko berättar om initiativet till utställningen Haenyeo

12.00 Filmvisning: Breathing underwater av Heeyoung Ko.

Breathing underwater

(Dokumentär, Sydkorea 2016, 53 min)

På ön Jeju utanför Sydkoreas sydkust lever dykande fiskarkvinnor, som föds, lever och dör i havets direkta närhet. Denna grupp av kvinnor är unika, härdade av havet, vågorna och stormarna. Men också besjälade av en stark gemenskap och generositet, som bygger på förståelse för människans livsvillkor. Traditionen är över 1000 år gammal och inom kulturen har det utvecklats en unik demokratisk organisation bland dykarkvinnorna, vilket har en särställning inom marina näringar. Regissören Heeyoung Ko har speciella band till dykarna, vilket bidragit till att skapa denna extraordinära dokumentär om kvinnoliv, i nära samklang med naturen.

Min Jeong Ko är bildpedagog och mediaproducent och brinner för att levandegöra museiföremål och kulturarv. Min Jeong är initiativtagare till utställningen Haenyeo.